12. 3. 2021 - Obvestilo o nadaljevanju vzgojno-izobraževalnega dela od 15. 3. 2021 dalje

Kategorija: Aktualno

Obveščamo vas, da je Vlada RS dne 10. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 19. marca 2021.

Izvajanje vzgojno-izobraževalnega programa bo potekalo enako kot v tem tednu.

Vlada je na dopisni seji dne, 11. 3. 2021 spremenila Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Novost, ki jo prinaša sprememba odloka je, da zaščitnih mask učenkam/učencem, ki so starejši od 12 let, ni treba več nositi pri pouku športa. Priporoča se, da čim več pouka športa in drugih aktivnosti poteka zunaj.

Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice/učitelje v osnovnih šolah.

Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku.

Izjema v skladu z navodili NIJZ so tudi otroci z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi podobnimi boleznimi (npr.: rak, cistična fibroza), za katere se priporoča uporabo mask po posvetovanju z otrokovim zdravnikom. Posebna presoja je potrebna tudi pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja). Tudi o tem naj presoja osebni zdravnik otroka.


Ljubljana, 12. 3. 2021                      mag. Verica Šenica Pavletič

Zadetkov: 38