PESNIŠKA ZBIRKA POBEGLE RIME

Kategorija: Literarni dosežki

IZŠLA JE PESNIŠKA ZBIRKA OSMOŠOLCEV

V zadnjih dneh decembra 2017 je izšla zbirka pesmi petih osmošolcev z naslovom Pobegle rime. Avtorji so Aida Đinović, Maja Kira Milanko, Sara Paulič, Jure Simsič in Iris Vinski.
Pesmi so nastajale ob različnih priložnostih – med poukom, med odmori na klopci, doma, v skrivnem kotu ... Knjigo je natisnila založniška hiša iz Bevk.

Preberimo, kaj je o zbirki napisala njihova mentorica prof. Suzana Švencbir:
Vsi, ki poučujemo književnost, se trudimo, da bi naši učenci vzljubili pisano besedo, da bi uživali ob zvenu besed ali ob rimah, da bi ob njih sanjarili in spoznavali svet. Če pa se zgodi, da učenci sami začutijo potrebo, da bi svoje najgloblje misli tudi izrazili, da pišejo pesmi in jih tudi želijo objaviti, si vsak učitelj ali mentor šteje v čast.
Tako je tudi meni v čast, da pospremim na pot pesmi svojih učencev – osmošolcev. V pesniški zbirki, ki je pred vami, smo zbrali pesmi o prijateljstvu in naravi, hudomušne pesmi in balade, iskrive in igrive.
Dragi mladi pesniki, naj vas žlahtna beseda spremlja vse življenje.

 


Kaj pa o svojem ustvarjanju menijo učenci sami?

»Rad iščem zabavne in vesele rime.«
Jure

»Pesmi so izraz vseh naših sanj, strahov in želja. So vse naše zavestne in podzavestne misli. V njih je vsak to, kar je, ali kar si želi postati.«
Maja

»Všeč mi je, da ob pesmih razmišljamo o stvareh, o katerih bi morali pogosteje razmišljati.«
Aida

» S pisanjem najlažje izrazim ali razkrijem svoje občutke in misli, ki so samo moje in nihče mi jih ne more vzeti.«
Sara

»Pri pisanju pesmi je najpomembnejše, da uživaš, se osvobodiš, na list preliješ vse svoje misli – ni jih potrebno izreči naglas.«
Iris

Zadetkov: 587