Psihosocialna podpora na posebni telefonski številki Rdečega križa Ljubljana

Psihosocialna podpora na posebni telefonski številki Rdečega križa Ljubljana

Prepoznavamo psihično stisko ljudi v obliki strahu, nezaupanja, nestrpnosti, obupa, občutka nemoči, praznine, osamljenosti ipd. Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana je odprl posebno linijo za psihosocialno podporo ljudem, ki v teh dneh občutijo stisko zaradi nastale situacije.

Na številko 01 600 93 26 lahko pokličete vsak dan od 16. do 20. ure in z vami se bodo pogovarjali prostovoljci terapevti iz SKZP (Slovenske krovne zveze za psihoterapijo) in vam nudili strokovno psihosocialno podporo. Z istim prostovoljcem ali prostovoljko lahko dogovorite za ponovni klic.

Človek, ki pokliče, ni več sam.

Preberite več: Psihosocialna podpora na posebni telefonski številki Rdečega križa Ljubljana

Seznam strokovnih webinarjev za šolsko svetovalno službo in starše v šolskem letu 2020

Seznam strokovnih webinarjev za šolsko svetovalno službo in starše v šolskem letu 2020

Izpostavljamo : internetni webinar za starše

Uspešno premagovanje izzivov učenja na domu, v času, ko so šole zaprte

in dodatno : Najstniško vedenje - kako se nanj učinkovito odzovemo

 

Več na: https://shoutout.wix.com/so/b4N4hc9aS?cid=87e7a083-c3a8-40af-96f2-a76d0aa0d441#/main

23. 3. 2020 - Podpora v primeru stresa in stiske

Pozdravljeni,

v času vsega trenutno aktualnega dogajanja se pogosto srečujemo z novimi situacijami, kar lahko povzroča velik stres za vse udeležene. V kolikor se počutite v stiski vi, vaš otrok ali kdo drug od vaših bližnjih, sem vam na voljo na elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in telefonski številki 030 646 623 vsek delovnik med 8.00 in 14.00.

Omenjena telefonska števika ni namenjena podajanju zdravstveno – medicinskih nasvetov. Klicni center za informacije o koronavirusu ima številko: 080 1404.

Ostanite zdravi

Darko Mihael Čibej,
svetovalni delavec

17. 3. 2020 - Pomoč učencem

Pomoč učencem

Spoštovani starši,
zaradi razmer, v katerih se je znašla Slovenija, se soočamo s številnimi izzivi, ki jih rešujemo s skupnimi močmi šola, MIZŠ, MOL, ZRSŠ in številnimi prostovoljci.

1. Če ste v finančni stiski in je problem topel obrok za vašega otroka, bomo za 7 otrok s pomočjo MOL organizirali dostavo hrane. Prosim, da potrebo javite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

2. Če nujno potrebujete zaradi službenih obveznosti varstvo za svojega otroka, ki obiskuje našo šolo od 1. do 5. razreda prosim, da to javite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

3. Če ste pripravljeni sodelovati pri varstvu otrok na njihovem domu, tam kjer morajo biti starši zaradi svoje službe odsotnosti prosim, da to javite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

4. Nekateri učenci imajo tehnične težave pri izobraževanju na daljavo. Če ima vaš otrok tovrstne težave sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Ostanite zdravi!
mag. Verica Šenica Pavletič

Koronavirus - kako obvladujemo občutke strahu in zaskrbljenosti

Spoštovani.

Glede na epidemiološko situacijo, ki se v Sloveniji hitro spreminja, se zagotovo porajajo med nami vsemi vprašanja, strahovi, stres glede Korona virusa.
Zato smo na NIJZ pripravilo nekaj nasvetov za dano situacijo. Mogoče bo kakšna informacija koristna.....

Preberite več: Koronavirus - kako obvladujemo občutke strahu in zaskrbljenosti