8. 4. 2015 - 3. R.: UČNE URE NA KMETIJSKEM INŠTITUTU V LJUBLJANI

UČNE URE NA KMETIJSKEM INŠTITUTU V LJUBLJANI

Učenci in učiteljici 3. razreda smo imeli priložnost obiskati Kmetijski inštitut v Ljubljani. Povabila nas je mama enega izmed učencev, ki je tam zaposlena, in vabilu smo se odzvali 22. oktobra 2014. Ogledali smo si sadovnjak, čebelnjak in različne laboratorije. Pokazali so nam, kako ugotavljajo kaljivost semen, spoznali pa smo tudi različne bolezni in škodljivce, ki ogrožajo rastline. Nad ogledom smo bili navdušeni, zato smo jih prosili, če jih lahko obiščemo spomladi, ko se bodo pričela dela v sadovnjaku.

Osmega aprila 2015 smo Inštitut ponovno obiskali. Ogledali smo si, kako poteka delo v sadovnjaku. Teoretična znanja o delu v sadovnjaku so učenci pridobili pri urah spoznavanja okolja, sadjar pa jim je pokazal, kako se orodje uporablja v praksi. Spoznali so, kako drevo posadimo, obrežemo, cepimo in poškropimo.

V laboratoriju so si ogledali čebelji panj in spoznali skrivnostni svet čebel.
Učenci so teoretična znanja povezali s praktičnimi izkušnjami, oziroma z neposrednim opazovanjem. Znanje, ki so ga pridobili na takšen način, je bolj poglobljeno in jim bo ostalo dalj časa v spominu.

Pripravili učiteljici Zdenka Ferlinc in Mojca Merhar

Utrinki na fotografijah...

Zadetkov: 779