29. 1. 2015 - 5. A: OBISKALI SO NAS VOJAKI

V četrtek, 29. 1. 2015 so 5. a obiskali vojaki v uniformah (polkovnik mag. Valter Vrečar, kuharica Lidija Zebec, bolničar Zlatko Kvržić in voznik Roki Cezar). Predstavili so nam tri različne poklice: kuharice, bolničarja in vojaškega oficirja. Zahvalili smo se jim in jih obdarili. Ravnateljica jim je podarila majice z znakom šole.

POKLIC KUHARICE - vojakinja Lidija Zebec nam je predstavila sebe in poklic gostinskega tehnika in utrinke iz TV – šova »Gostilna išče šefa«. Za domov nam je dala recept sladice Čokoladni vrt.

POKLIC BOLNIČARJA - g. Zlatko Kvržić nam ga je zelo dobro predstavil. Poučil nas je o TPO ali temeljnih postopkih oživljanja. Naredili smo vajo za določanje položaja srca in kako pritisnemo z rokama na ta del telesa. Preskusili smo oživljanje na lutki. Pokazal nam je delovanje defibrilatorja ali AED, naprave za oživljanje ljudi iz nezavesti.

POKLIC VOJAKA - OFICIRJA - polkovnik mag. Valter Vrečar nam je na kratko predstavil svojo družino in mesto Maribor, kjer ima službo. Tam vodi Center vojaških šol - kadetnico že od marca 2014. Njegovo delo poteka podobno kot pri drugih vodilnih delavcih. Pojasnil je, kako postaneš vojak in oficir. Oblekel se je tudi v svečano vojaško uniformo.

Utrinki na fotografijah...

Zadetkov: 840