Delavnica za učitelje razrednega pouka in Festival naravoslovja od 1. do 5. razreda

Delavnica za učitelje razrednega pouka in Festival naravoslovja od 1. do 5. razreda

V torek, 2. 10. 2018 smo se nekatere učiteljice razrednega pouka posvetile naravoslovnim poskusom, skozi katere nas je, na povabilo vodje ND, vodil prof. fizike na Bežigrajski gimnaziji Sebastjan Zamuda in oče dveh otrok na naši šoli. Pripravljali smo se za otroške delavnice na Festivalu naravoslovja od 1. do 5. razreda - v okviru dneva dejavnosti.

Praktično smo spoznale poskuse: Pojoče cevi, Pojoči kozarci, Pojoče aluminijaste palice, Oboa iz slamice, Kaj plava?, Poskusi z milnico, Kartezijev plavač, Helikopterček, …

Na ND ali Festivalu naravoslovja, ki je potekal v torek, 9. 10. 2018, se nam je aktivno s poskusi, poleg g. Zamude, pridružilo še 9 študentov 2. letnika RP Pedagoške fakultete v Ljubljani – med njimi tudi naša bivša učenka Ana Lara Schwarzbartl, ki jih je navdušila za sodelovanje z nami.

Učenci so v parih ali skupinah izvajali različne naravoslovne eksperimente, pri tem pa so jim pomagali učiteljice in študenti. Ti so v vlogi animatorjev otrokom razložili eksperimente, jim podali navodila, odgovarjali na njihova vprašanja in jim priskočili na pomoč, če je bila ta potrebna.

Učenci so bili nad njihovim delom navdušeni in so se z veseljem lotili poskusov z zvokom kot so: Glasbeni tulci, Pojoči kozarci, Telefončki, Pokalica in Šum.

Vodja ND: Silva Seliškar

 

FOTO UTRINKI...

Zadetkov: 128