4. 12. 2020 - Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 7. 12. 2020

Kategorija: Info: Učni proces na daljavo

Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 7. 12. 2020

Spoštovane učenke, učenci, starši!

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. To pomeni, da ostaja v veljavi odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Posledično ostaja v veljavi tudi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo.

Vlada je na današnji seji sprejela tudi Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19, na podlagi katerega se bodo na področju vzgoje in izobraževanja ukrepi sproščali po fazah:

V oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb/1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje ter osnovnih šol prilagojenim programom in zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

V rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb/500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se osnovne šole odprejo v celoti.

V zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) se odpravijo vse omejitve na področju vzgoje in izobraževanja.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bodo predvideni ukrepi posamezne faze stopili v veljavo drugi naslednji dan po ugotovitvi.

O začetku in načinu pouka v šoli vas bomo pravočasno obvestili.

Ob tej priložnosti lahko večino učencev in učenk pohvalim za odgovorno opravljanje šolskih obveznosti v času šolanja na daljavo.

Staršem izrekam zahvalo, ker nas podpirate pri našem delu in tako pripomorete, da smo uspešnejši pri premoščanju korona časa.

Naj torej praznični december uresniči željo večine, da bo učenje v najkrajšem možnem času potekalo v šolskih prostorih.

Do takrat vas vse lepo pozdravljam.

Ljubljana, 3. 12. 2020 mag. Verica Šenica Pavletič

Zadetkov: 249