Počitnice

Kategorija: Aktualno

Dragi učenci, drage učenke, spoštovani starši!

Počitnice so se komaj dobro začele, vročina je na vrhuncu, misli na letošnje šolsko leto pa so še kako žive. Za nami je nenavadno šolsko leto, ki nam bo za vedno ostalo v spominu, saj smo ga preživljali bolj doma kot v šoli.

Naj vas naša učenka Ema Dora Burstin s svojim koncertom popelje v prijetno počitniško obdobje.

Ljubljana, 28. 6.2021                          mag. Verica Šenica Pavletič

24. 6. 2021 - Obvestilo

Kategorija: Aktualno

Spoštovani starši!

V primeru, da učenca na dan 24. 6. 2021 ne bo v šolo, lahko v skladu s Pravilnikom o šolskem koledarju za osnovne šole, prevzamete spričevala v tajništvu šole

od zaključka pouka do 30. 6. in od 17. 8. do 20. 8. 2021, med 9. in 13. uro.

Spričevalo lahko osebno prevzame učenec ali starš učenca.

Vodstvo šole

13. 4. 2021 - Portal Lopolis in e-redovalnica - obvestilo za starše

Kategorija: Aktualno

Portal Lopolis - obvestilo za starše

Obveščamo vas, da je portal Lopolis doživel prenovo. Starši, ki ste že uporabniki portala Lopolis ali pa imate željo po uporabi portala Lopolis, si prosim natančno preberite obvestilo/navodila na spletni strani https://www.lopolis.si/Parents.

Na strani se nahajajo vse informacije in navodila, ki se nanašajo na uporabo portala Lopolis za starše. V primeru kakšnega vprašanja, je na zgoraj omenjeni spletni strani naveden tudi njihov kontakt.

7. 6. - 11. 6. 2021 - ŠOLE V NARAVI: 1. razred - CŠOD Medved

Kategorija: Aktualno

Učenci in učitelji spremljevalci sporočamo, da smo srečno prispeli na cilj ter pričeli z aktivnostmi.

Lep pozdrav!

31. 5. - 4. 6. 2021 - ŠOLE V NARAVI

Kategorija: Aktualno

V naslednjem tednu bodo učenci 2., 6., 7., 8. in 9. razredov odšli v šole v naravi. Več informacij najdete v spletnih učilnicah, na spodnjih povezavah:

2. razred - CŠOD Medved (31. 5. - 4. 6. 2021)

6. razred - CŠOD Trilobit (31. 5. - 4. 6. 2021)

7. razred - CŠOD Breženka (31. 5. - 4. 6. 2021)

8. in 9. razred - CŠOD Bohinj (31. 5. - 4. 6. 2021)

V spletnih učilnicah so tudi informacije o odhodih in prihodih.

GREMO PEŠ S KOKOŠKO ROZI (19.–23. aprila 2021)

Kategorija: Aktualno

GREMO PEŠ S KOKOŠKO ROZI (19.–23. aprila 2021)


Na naši šoli bomo v sklopu projekta Trajnostne mobilnosti v tednu od 19.–23. aprila 2021 izvedli aktivnost »Gremo peš s kokoško Rozi«.  V projektu sodelujejo učenci od 1. do 5. razreda. Cilj projekta, v katerem sodelujejo številne osnovne šole iz vse Slovenije, je vplivati na spreminjanje potovalnih navad učencev v smeri trajnostne mobilnosti ter tako zmanjšati motorizirani promet v okolici šol, manj obremenjevati okolje, spodbujati gibanje otrok in hkrati krepiti njihovo zdravje.

Učence bomo v tem tednu spodbujali, da v šolo pridejo peš oziroma izberejo drug način trajnostne mobilnosti (kolo, skiro, javni potniški promet, odgovorna uporaba avtomobila). Če otrok stanuje predaleč, da bi v šolo prišel peš, s skirojem, s kolesom … lahko starši avtomobil pustite malo dlje od šole in otrok prehodi vsaj del poti (100 - 200 m).

Namen je, da bodo tovrstni način mobilnosti uporabili čim večkrat še kasneje.

Ob tem vas tudi starše vabimo, da se nam morebiti pridružite in glede na dane možnosti tudi vi v teh dneh čim večkrat uporabite okolju prijazen način odhoda na delovno mesto. 

Ana Tekavčič Primon, mentorica prometne vzgoje

13. 4. 2021 - Odpoved tabora za učence 3. razreda

Kategorija: Aktualno

Glede na navodila MIZŠ, zaradi trenutne epidemiološke situacije, tabor za učence 3. razreda v CŠOD Prvine (19. 4. - 23. 4. 2020) ODPADE.

8. 4. 2021 - Obvestilo o ponovnem vračanju v šolske klopi v ponedeljek 12. 4. 2021

Kategorija: Aktualno

Dragi učenci, drage učenke, spoštovani starši!

MIZŠ nas je z današnjo okrožnico obvestilo, da bo od ponedeljka, 12. 4. 2021, vzgojno-izobraževalno delo ponovno potekalo v šolah, pravila in omejitve ostajajo enaka kot so bila v tednu pred zaprtjem šol.

Na šoli bomo s ponedeljkom izvajali pouk po rednem urniku, jutranje varstvo, podaljšano bivanje, učencem bo zagotovljena prehrana . V primeru sprememb pri naročilu prehrane ali morebitno začasno odjavo to sporočite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (od 7.00 do 9.00).

Posamezni obrok je pravočasno odjavljen vsaj en delovni dan prej, in sicer do 9.00 ure.

Za učence, učitelje, starše in druge obiskovalce šole veljajo enaki ukrepi za varovanje zdravja in preprečevanje širjenja korona virusa kot pred zaprtjem šol. V šolo naj se vračajo popolnoma zdravi otroci. V primeru, da otrok zboli za katerokoli nalezljivo boleznijo, ste dolžni o tem obvestiti. Ko bomo na šolo dobili kakršnekoli informacije o samotestiranju učencev od 7. do 9. razreda, vas bomo o tem sproti obveščali.

Učencem in staršem se zahvaljujemo za sodelovanje z željo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo izpeljati pouk do konca šolskega leta brez novih prekinitev.

Ljubljana, 8. 4. 2021                     Mag. Verica Šenica Pavletič

Skači s kolebnico, preskoči COVID

Kategorija: Aktualno
Učitelji športa na Osnovni šoli Savsko naselje so ob vnovičnem šolanju na daljavo zagnali vseslovensko akcijo Skači s kolebnico, preskoči COVID. Cilj akcije je, da učenci vseh slovenskih osnovnih šol skupaj zberejo 2.111.641 poskokov v 11 dneh. Torej, za vsakega prebivalca Slovenije po en skok - skok na boljše!
 
Z  akcijo želimo spodbujati učence h gibanju in skrbi z zdravje, kar je pri prebolevanju oziroma krepitvi imunskega sistema najpomembnejši dejavnik. Vabimo vse, da se nam pridružite.
 
 
#preskociCOVID
 
Učitelji Športa

5. 4. 2021 - OBVESTILO ZA STARŠE UČENCEV 7., 8. IN 9. RAZREDA

Kategorija: Aktualno

MIZŠ nas je z okrožnico obvestilo o možnosti, da bi učenke in učenci od 7. do 9. razreda osnovne šole izvajali prostovoljno samotestiranje na virus SARSCoV-2.

Trenutno naj bi na šolah zbrali podatke o številu takšnih učencev ter število sporočili na MIZŠ, o samem testiranju pa šole nimamo nikakršnih informacij.

Če bo sprejeta odločitev, da se bo učencem ponudila možnost samotestiranja, bi se ta predvidoma lahko pričela v četrtek, 15. 4. 2021. Šole ter zainteresirani učenci naj bi v tem primeru pravočasno prejeli vsa potrebna navodila in video gradiva, ki jih pripravlja Ministrstvo za zdravje.

Prosimo vas za izpolnitev vprašalnika za zgoraj opisan namen, ki ga boste starši dobili na e- naslove do srede, 7. 4. 2021, do 9.00. Vaša odločitev je povsem prostovoljna.

Povezava na vprašalnik: https://forms.gle/ugAmi5aDsTG6yfzVA

Staršem se zahvaljujemo za sodelovanje.

Ljubljana, 6. 4. 2021                             Mag. Verica Šenica Pavletič

12. 3. 2021 - Obvestilo o nadaljevanju vzgojno-izobraževalnega dela od 15. 3. 2021 dalje

Kategorija: Aktualno

Obveščamo vas, da je Vlada RS dne 10. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 19. marca 2021.

Izvajanje vzgojno-izobraževalnega programa bo potekalo enako kot v tem tednu.

Vlada je na dopisni seji dne, 11. 3. 2021 spremenila Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Novost, ki jo prinaša sprememba odloka je, da zaščitnih mask učenkam/učencem, ki so starejši od 12 let, ni treba več nositi pri pouku športa. Priporoča se, da čim več pouka športa in drugih aktivnosti poteka zunaj.

Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice/učitelje v osnovnih šolah.

Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku.

Izjema v skladu z navodili NIJZ so tudi otroci z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi podobnimi boleznimi (npr.: rak, cistična fibroza), za katere se priporoča uporabo mask po posvetovanju z otrokovim zdravnikom. Posebna presoja je potrebna tudi pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja). Tudi o tem naj presoja osebni zdravnik otroka.


Ljubljana, 12. 3. 2021                      mag. Verica Šenica Pavletič

Anketni vprašalnik

Kategorija: Aktualno

Spoštovani učenci/učenke in starši!

Zadnji dve šolski leti sta zaradi šolanja na daljavo drugačni kot smo jih bili vajeni. Na šoli želimo zato ugotoviti, kako delo v šoli ali delo na daljavo vpliva na motivacijo učencev za šolsko delo.

Na povezavi

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=bQ14uie7XkmB6yRHLl0rNWxOMRVBrd5IiyA3RnFJBYdUN0lLTUlVQldUSEU2RFc0R0FKMUlOWFJYQS4u

smo pripravili kratko anonimno anketo za učence od 6. do 9. razreda. Dopis je bil poslan tudi na šolske e- naslove. Učence, ki anketo še niso  izpolnili prosimo, da odgovorijo na anketna vprašanja najkasneje do 12. 3. 2021, do 24.00, starše za morebitno pomoč pri tem. Reševanje ankete bo vzelo največ 10 minut časa.

Zbrani podatki bodo šoli koristili pri vrednotenju in nadaljnjemu načrtovanju našega dela.

Zahvaljujemo se vam za vaše sodelovanje.

Ljubljana, 11. 3. 2021                          mag. Verica Šenica Pavletič

9. 2. 2021 - Težave z dostopom v Teamse (Office 365)

Kategorija: Aktualno

Obveščamo vas, da so danes motnje v delovanju Microsoftovih aplikacij (Office 365, Teams...) na mednarodni ravni.

Upamo, da bodo napake kmalu odpravljene in da bo omogočeno nemoteno delovanje naprej.

Hvala za razumevanje!

 

2. 2. 2021 - Roditeljski sestanek za bodoče prvošolce

Kategorija: Aktualno

Spoštovani starši!

Vabimo vas na roditeljski sestanek za bodoče prvošolce, ki bo potekal 2. 2. 2021 ob 17.00 na Zoomu.

Tukaj boste našli povezavo do sestanka: https://arnes-si.zoom.us/j/96214404380?pwd=T01wcS8ydE1ucmZvZzQ1aEM5d2RkZz09

Prosimo vas, da se na sestanek prijavite vsaj 5 minut pred začetkom in počakate v čakalnici. Organizator sestanka vas bo do 17.00 spustil v sestanek.

Vodstvo šole

20. 11. 2020 - TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Kategorija: Aktualno

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK letos praznuje že deseto obletnico. Dan, s katerim vsak tretji petek v novembru osvetlimo pomembno navado za krepitev zdravja bomo obeležili tudi letos, v petek 20.11.2020. Glede na razmere se zajtrk iz šolske kuhinje seli tja, kjer bi ta navada morala vzkliti - na družinske mize.

Poseben pomen ta dan posvečamo tudi lokalni oskrbi. Naša dežala nas z geografsko pestrostjo bogati tudi kulinarično. Z uživanjem pridelkov domačih pridelovalcev podpiramo delovna mesta in razvoj družinskih kmetij. Hrana, ki ima najbližjo pot od polja do uporabnika pa je tudi bogata z biorazpoložljivimi snovmi.

Na ta praznilni dan na mize postavimo kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Živila ponazarjajo tudi veliko simbolike. Pred nami so časi, ko se morda ne cedita med in mleko, a naj spomnimo, da se ravno zarečenega kruha največ poje. Nekoč se bomo tudi tega obdobja spominjali kot časa, ki smo ga največ lahko posvetili sebi in svojim dragim. Z le enim jabolkom na dan pa odženemo tudi zdravnika stran.

OŠ Savsko naselje vam vošči dober tek ter lep praznični dan.

https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/

 

E-učilnica TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

30. 10. 2020 - Obvestilo o podaljšanju jesenskih počitnic

Kategorija: Aktualno

Spoštovani!

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi je Vlada RS 30. 10. 2020 sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je skladno s pristojnostmi izdala sklep, s katerim je določila, da se, zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s SARSCoV-2,

jesenske počitnice v osnovni šoli podaljšajo do 8. 11. 2020.

O nadaljevanju pouka po podaljšanju počitnic vas bomo obveščali po elektronski pošti in na spletnih straneh šole takoj, ko bomo dobili nove uradne informacije.

Učencem želimo prijetne počitniške dni, staršem čim manj skrbi, vsem pa, da z odgovornim vedenjem skrbimo za lastno zdravje in pripomoremo k čimprejšnji vrnitvi v šolo.

Pazite nase in ostanite zdravi!

 

Ljubljana, 30. 10.2020                                                          Kolektiv OŠ Savsko naselje

Jesenske počitnice

Kategorija: Aktualno

Spoštovani starši in učenci!

V času od 26. 10. 2020 do 30. 10. 2020 so jesenske počitnice.

Starše in učence bomo o nadaljevanju pouka po jesenskih počitnicah obveščali na šolski spletni strani v rubriki aktualno, ko bo šola dobila ustrezne informacije.

V primeru zaprtja šol oz. izobraževanja na daljavo vas prosimo, da spremljate informacije na elektronskih naslovih učencev in informacije ter napotke za delo, ki jih podajajo učitelji v e-učilnicah.

Zahvaljujemo se vam za vaše sodelovanje ter vam želimo, da ostanete zdravi.

Ljubljana, 23. 10. 2020
                                                                                         Kolektiv OŠ Savsko naselje

15. 10. 2020 - Obvestilo o začasnem prilagojenem VIZ delu

Kategorija: Aktualno

Spoštovani učenci in starši!

  

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s korona virusom se bo v osnovnih šolah v tednu od 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020 začasno izvajalo prilagojeno
vzgojno–izobraževalno delo:

za učence od 1. do 5. razreda bo celotno vzgojno-izobraževalno delo potekalo v šoli;

za učence od 6. do 9. razreda se bo izvajalo izobraževanje na daljavo.

  

Učenci 6.–9. razreda bodo v šoli do petka dobili potrebne informacije za šolsko delo na daljavo, za napotke za delo pa naj učenci redno spremljajo tudi sporočila na svojih šolskih e-naslovih ter napotke v e-učilnicah za posamezen razred.

  

Od 26.–30. 10. 2020 imajo vsi učenci jesenske počitnice.

  

Kako bo z nadaljevanjem pouka po jesenskih počitnicah, vas bomo obveščali na šolski spletni strani, ko bomo dobili ustrezne informacije.

Vsi delavci šole si želimo, da se v ponedeljek, 2. 11. 2020, ponovno dobimo v šoli, predvsem pa učencem in staršem želimo, da ostanete zdravi.

 

Ljubljana, 15. 10. 2020              mag. Verica Šenica Pavletič

OBVESTILO

Kategorija: Aktualno

Obveščamo vas, da nas zaradi tehničnih težav na telefonski liniji, ne morete poklicati na šolski telefon 01/3000 170.

 

Doseglivi smo na mobilni številki: 031 210 258.

 

Hvala za razumevanje.

test

Kategorija: Aktualno

sfsfsfsfsdfs 

sfsfsdfds

sdfsdfsdfsdf

sdfds

23. 9. 2020 - ŠD: Planinski pohod (6.–9. razred) - ODPADE

Kategorija: Aktualno

ŠPORTNI DAN ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI ODPADE.

POUK PO URNIKU.

DODATNO OBVESTILO OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA 2020/21

Kategorija: Aktualno

DODATNO OBVESTILO OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA 2020/21


Po najnovejših priporočilih inštituta NIJZ je nošenje mask v zaprtih skupnih prostorih šole (npr. hodniki) v prvem tednu pouka priporočeno za vse učence od 1. do 9. razreda. Nošenje mask v razredu ni potrebno. Maske otrokom priskrbite starši.

Nošenje mask za starše in druge zunanje obiskovalce šole je obvezno.

Zahvaljujemo se vam za spoštovanje priporočil, saj na tak način pripomorete k ohranjanju zdravja!

Ljubljana, 31. 8. 2020                                          Vodstvo šole

9. 9. 2020 - OBVESTILO

Kategorija: Aktualno

SPOŠTOVANI STARŠI!

Zaradi povečanja okužb z COVID-19 po šolah in zaradi prihajajočih jesenskih prehladnih obolenj, vas naprošamo, da svojim otrokom preskrbite pralne maske, ki jih bodo dnevno prinašali v šolo in nosili v šolskih skupnih prostorih.


Po priporočilih inštituta NIJZ je nošenje mask v zaprtih skupnih prostorih šole (npr. hodniki) priporočeno za vse učence od 1. do 9. razreda. Nošenje mask v razredu ni potrebno. 

Nošenje mask za delavce šole, starše in druge zunanje obiskovalce šole je obvezno.

Zahvaljujemo se vam za spoštovanje priporočil, saj na tak način pripomorete k ohranjanju zdravja!

 

Ljubljana, 9. 9. 2020                                          Vodstvo šole

1. 9. 2020 - Novo šolsko leto

Kategorija: Aktualno

DRAGI, UČENKE IN UČENCI, POZDRAVLJENI!


V torek, 1. septembra 2020, se bomo ponovno srečali v naši šoli. Čeprav so počitnice vedno prekratke, nas šolsko delo kliče. V letošnjem šolskem letu smo vam pripravili veliko zanimivega dela, ki vas bo popeljalo po poti pridobivanja znanja, modrosti in izkušenj.
Vsi delavci šole, se veselimo srečanja z vami. Čeprav je virus COVID -19 še vedno med nami, ga bomo skrbno preganjali z upoštevanjem vseh priporočil in navodil, ki jih boste dobili že prvi dan pouka.
V nadaljevanju vam posredujem nekaj navodil za prvi šolski dan in začetek pouka v novem šolskem letu.

Pouk za učence 2.–9. razreda bo prvi dan trajal 4 učne ure (do 11.50).

Zbori in prihodi učencev v šolo 1. šolski dan:

- 2. a ob 8.10 pri vhodu v prizidek šole,
- 2. b, učenci 3.–5. razreda ob 8. 10 pred glavnim vhodom v šolo,
- učenci 6.–9. razreda ob 8. 20 pred glavnim vhodom v šolo.

Učence pozivamo, naj ob zbiranju, vstopanju v šolo in gibanju po šolskih hodnikih upoštevajo medsebojno razdaljo. Učence pride iskat pred šolo razrednik/razredničarka in jih odpelje v matično učilnico, kjer bo potekal njihov pouk. Pri razrednih urah in pri uvodnih urah pouka posameznega predmeta bodo učenci dobili vse potrebne informacije za delo.


Urnik za predmetno stopnjo:

6. a

6. b

7. a

7. b

8. a

8. b

9. a

9. b

1.

OS

OS

OS

OS

OS

OS

OS

OS

2.

OS

OS

OS

OS

OS

OS

OS

OS

3.

OS

OS

OS

OS

OS

OS

OS

OS

4.

MAT

Blaž Abram

ŠPO

  T.Jeglič,

J. S. Černe

SLO

Adrijana

Leskovšek

TJA

Tita Horvat

GUM

Špela Filipič

FIZ

Milojka Vidmar

BIO

Nejc Mesesnel

ZGO

Uroš Herman


Razredniki

1. a  Marija Hrovat            6. a  Nejc Mesesnel
1. b  Julija Kokalj   6. b  Marija Pevec
2. a  Damjana Vrščaj   7. a  Andreja J. Ziernfeld
2. b  Marjeta Škorjanc Kosmač   7. b  Špela Filipič
3. a  Mojca Merhar   8. a  Suzana Švencbir
3. b  Zdenka Ferlinc   8. b  Domen Brglez
4. a  Erika Dragar   9. a  Uroš Herman
4. b  Zlatka Perne   9. b  Milojka Vidmar
5. a  Silva Seliškar    
5. b  Katja Lavrič Čurk    

          

Potrebščine za prvi dan: copati, beležka, pisala in torba, v kateri lahko učenci odnesejo učbenike iz učbeniškega sklada. Uporaba mask za učence v učilnicah ni potrebna, v skupnih prostorih pa samo za učence od 12. leta dalje. Za maske otrok poskrbite starši.

***********************************************************************************

Prvi šolski dan bomo organizirali:

- pouk za učence 2.–9. razreda do 11.50;
- dežurno podaljšano bivanje za učence 2.–5. razreda do 15.15 in nujno dežurno PB od 15.15 do 16.30 v pritličju šole (učenci, ki bodo prvi dan v PB, naj imajo pisno obvestilo staršev, do kdaj bodo v PB in način odhoda iz PB – sam, s starši);
- razdeljevanje učbenikov iz učbeniškega sklada;
- malico za vse učence (učenci, ki bodo v PB, naj imajo s seboj dodatno malico).

Kosila in jutranjega varstva prvi dan ne bo. Učenci naj imajo od staršev okvirno informacijo o prehrani za novo šolsko leto. Prvi šolski dan bodo dobili pogodbo o prehrani, katero naj v sredo, 3. 9. 2020, izpolnjeno z vsemi podatki, vrnejo razredniku. Učenci 2. – 5. razreda bodo dobili prijavnico za jutranje varstvo in podaljšano bivanje (jutranje varstvo je samo za učence 1. – 3. razreda), katero prav tako v sredo, 3. 9., vrnejo razredniku. Starše prosimo, naj ostajajo otroci v podaljšanem bivanju le toliko časa kot je nujno potrebno.

***********************************************************************************

Od srede, 2. 9. 2020, dalje bomo organizirali redni pouk za učence 1.–9. razreda z začetkom ob 8.20 po urniku, ki ga bodo učenci dobili prvi dan.

- Učenci 1.–5. razreda naj prihajajo v šolo 8.00 – 8.10, učenci 6.–9. razreda pa 8.10– 8.20.

- Učenci 1. a, 1. b in 2. a vstopajo pri vhodu v prizidku šole, učenci ostalih razredov pri glavnem vhodu. Pri vstopanju v šolo, preobuvanju in hoji po hodnikih naj učenci upoštevajo medsebojno razdaljo.

Od srede, 2. 9.2020 bomo organizirali še:

 - pouk obveznih izbirnih predmetov za učence 7.–9. razreda;

- pouk neobveznih izbirnih predmetov za učence 4.–6. razreda;

- jutranje dežurno varstvo 6.00–7.00 za prijavljene učence 1.–3. razreda v prizidku šole (vhod pri vrtcu), ki se za učence 1. razreda in 2. a oddelka nadaljuje 7.00–8.00 v prizidku šole (vhod pri vrtcu); za učence 2. b in 3. razreda
se nadaljuje 7.00–8.00 v prvi učilnici pritličja v glavnem delu šole (glavni vhod);

- podaljšano bivanje 1.–5. razreda glede na prijave (PB za 1. razred in 2. a oddelek v prizidku šole od konca pouka do 16.00 ure, nato selitev v glavni del šole do 16.30); PB 2.(2. b)–5. razred od konca pouka do 16.30 v učilnicah v glavnem delu šole);

- prehrano glede na prijave.


Starše za novo šolsko leto naprošamo, da se z otroki pogovorite o ukrepih za varovanje njihovega zdravja ter o njihovem doslednem spoštovanju v času bivanja v šoli.

Vsi delavci šole vam želimo prijetno in uspešno šolsko leto, vsi pa poskrbimo, da bodo naši šolarji na poti v šolo in domov varni.

 

                                                                                                   mag. Verica Šenica Pavletič
                                                                                                   ravnateljica

 

******************************************************************************************

Priloga: Obvestilo staršem pred začetkom novega šolskega leta (MIZŠ)

 

Obvestilo staršem pred začetkom šolskega leta


V šolo naj v novem šolskem letu prihajajo popolnoma zdravi otroci. Upošteva naj se naslednje:

- Otrok v zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
- Otroku ni bila odrejena karantena.
- V zadnjih 14 dneh zdravnik oz. epidemiološka služba vam ni priporočila samoizolacije.
- Če se bodo pri otroku pojavili znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

Če vaš otrok zboli ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega zbranega ali dežurnega zdravnika.
V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Priporočamo vam, da otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi saj so le- ti bolj ogroženi za težek potek bolezni.


Osnovne informacije o COVID-19
Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov


V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužbe s SARS-CoV-2, se posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.

 

1. 9. 2020 - Novo šolsko leto

Kategorija: Aktualno

Razredniki

1. a  Marija Hrovat            6. a  Nejc Mesesnel
1. b  Julija Kokalj   6. b  Marija Pevec
2. a  Damjana Vrščaj   7. a  Andreja J. Ziernfeld
2. b  Marjeta Škorjanc Kosmač   7. b  Špela Filipič
3. a  Mojca Merhar   8. a  Suzana Švencbir
3. b  Zdenka Ferlinc   8. b  Domen Brglez
4. a  Erika Dragar   9. a  Uroš Herman
4. b  Zlatka Perne   9. b  Milojka Vidmar
5. a  Silva Seliškar    
5. b  Katja Lavrič Čurk    

          

***********************************************************************************

Od srede, 2. 9. 2020, dalje bomo organizirali redni pouk za učence 1.–9. razreda z začetkom ob 8.20 po urniku, ki ga bodo učenci dobili prvi dan.

- Učenci 1.–5. razreda naj prihajajo v šolo 8.00 – 8.10, učenci 6.–9. razreda pa 8.10– 8.20.

- Učenci 1. a, 1. b in 2. a vstopajo pri vhodu v prizidku šole, učenci ostalih razredov pri glavnem vhodu. Pri vstopanju v šolo, preobuvanju in hoji po hodnikih naj učenci upoštevajo medsebojno razdaljo.

Od srede, 2. 9.2020 bomo organizirali še:

 - pouk obveznih izbirnih predmetov za učence 7.–9. razreda;

- pouk neobveznih izbirnih predmetov za učence 4.–6. razreda;

- jutranje dežurno varstvo 6.00–7.00 za prijavljene učence 1.–3. razreda v prizidku šole (vhod pri vrtcu), ki se za učence 1. razreda in 2. a oddelka nadaljuje 7.00–8.00 v prizidku šole (vhod pri vrtcu); za učence 2. b in 3. razreda
se nadaljuje 7.00–8.00 v prvi učilnici pritličja v glavnem delu šole (glavni vhod);

- podaljšano bivanje 1.–5. razreda glede na prijave (PB za 1. razred in 2. a oddelek v prizidku šole od konca pouka do 16.00 ure, nato selitev v glavni del šole do 16.30); PB 2.(2. b)–5. razred od konca pouka do 16.30 v učilnicah v glavnem delu šole);

- prehrano glede na prijave.


Starše za novo šolsko leto naprošamo, da se z otroki pogovorite o ukrepih za varovanje njihovega zdravja ter o njihovem doslednem spoštovanju v času bivanja v šoli.

Vsi delavci šole vam želimo prijetno in uspešno šolsko leto, vsi pa poskrbimo, da bodo naši šolarji na poti v šolo in domov varni.

 

                                                                                                   mag. Verica Šenica Pavletič
                                                                                                   ravnateljica

 

******************************************************************************************

Priloga: Obvestilo staršem pred začetkom novega šolskega leta (MIZŠ)

 

Obvestilo staršem pred začetkom šolskega leta


V šolo naj v novem šolskem letu prihajajo popolnoma zdravi otroci. Upošteva naj se naslednje:

- Otrok v zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
- Otroku ni bila odrejena karantena.
- V zadnjih 14 dneh zdravnik oz. epidemiološka služba vam ni priporočila samoizolacije.
- Če se bodo pri otroku pojavili znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

Če vaš otrok zboli ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega zbranega ali dežurnega zdravnika.
V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Priporočamo vam, da otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi saj so le- ti bolj ogroženi za težek potek bolezni.


Osnovne informacije o COVID-19
Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov


V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužbe s SARS-CoV-2, se posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.

 

DRAGI PRVOŠOLEC, DRAGA PRVOŠOLKA!

Kategorija: Aktualno

DRAGI PRVOŠOLEC, DRAGA PRVOŠOLKA!BLIŽA SE TEŽKO PRIČAKOVAN DAN ZATE IN ZA NAS,
TVOJ PRVI ŠOLSKI DAN.

Z VESELJEM TI SPOROČAMO, DA SE BODO ZATE VRATA ŠOLE ODPRLA V TOREK, 1. 9. 2020,
OB 10.00. ZBEREMO SE NA ŠOLSKEM IGRIŠČU PRED PRIZIDKOM (VHOD ZA VRTEC).
VESELIMO SE SREČANJA S TEBOJ IN TVOJIMI STARŠI.

ŠOLSKE TORBICE PRVI DAN ŠE NE POTREBUJEŠ.

Podrobna navodila o izvedbi dogodka bodo na spletni strani šole http://ossavskonaselje.javno.si/, v skladu z navodili in priporočili MIZŠ in NIJZ.
Celotna prireditev in roditeljski sestanek bosta trajala približno do 12h. Za prvošolce na ta dan podaljšano bivanje in popoldansko varstvo nista predvidena.
V kateri oddelek so učenci razvrščeni, bodo izvedeli prvi šolski dan.

Za morebitne spremembe in obvestila spremljajte spletno stran http://ossavskonaselje.javno.si/. Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in telefonsko številko 030 646 623.

Kolektiv OŠ Savsko naselje

Počitnice

Kategorija: Aktualno

Dragi učenci in starši,

za nami je še eno uspešno izvedeno šolsko leto, ki si ga bomo zapomnili po nekoliko drugačnih razmerah. Ko se je v pomladnih mesecih nenadoma začel pouk na daljavo, je to od vseh nas terjalo mnogo energije, prilagajanja in iznajdljivosti, a smo se z vsem uspešno soočili. Zagotovo se zato letošnjih poletnih počitnic še toliko bolj veselimo in prepričani smo, da imate veliko idej, kako jih boste preživeli.

Naj vam torej počitniški čas mine v sproščenem vzdušju in ko se prvega septembra spet vidimo, se bomo polni energije skupaj lotili novih izzivov in iskali ter spoznavali nove poti do znanja.

Mag. Verica Šenica Pavletič in kolektiv OŠ Savsko naselje

Tekmovanje Mednarodni matematični kenguru za učence prve triade OŠ

Kategorija: Aktualno

Spoštovani starši in učenci prve triade!

Kljub sedanjim razmeram, so se pri DMFA odločili, da organizirajo tekmovanje Mednarodni matematični kenguru za učence prve triade OŠ.

Prijavljeni učenci 1., 2. in 3. razreda naše šole, se bodo lahko udeležili matematičnega tekmovanja 28. 5. 2020.

Tekmovanje bo izvedeno v času pouka. V skladu z navodili MIZŠ in NIJZ bomo pri izvedbi tekmovanja upoštevali varnostne ukrepe za zmanjšanje možnosti okužbe z virusom covid-19.

Tekmovalcem želim veliko uspeha.

Lep pozdrav
Andreja J. Ziernfeld

Obvestilo za devetošolce

Kategorija: Aktualno

Dragi devetošolci!

V ponedeljek, 25. 5., se za vas zopet odpirajo vrata šole. Razredničarki sva vam po elektronski pošti (ali na kak drug način) poslali navodila glede pouka, ki jih prosim upoštevajte, da bodo zadnji tedni vašega osnovnošolskega izobraževanja čim prijetnejši.

Lep pozdrav in se vidimo kmalu!
razredničarki

Prvomajske počitnice

Kategorija: Aktualno

Dragi učenci!

Prvomajske počitnice so pred vami. Vzemite si prosto od šolskega dela. Prav ste razumeli.
PO-ČI-TNI-CE so zato, da počijete od šolskega dela. Pred nami bosta po počitnicah še dva meseca dela, ko se bo pridobivalo manjkajoče ocene in zaključevalo posamezne predmete. Zato potrebujete sedaj počitek, da si naberete moči za zaključek šolskega leta.
Pojdite ven, na sonce, a ne pozabite na maske in varnostno razdaljo.

 

Vse dobro vam želi,
mag. Verica Šenica Pavletič, ravnateljica

Fotografiranje na šoli v letošnjem šolskem letu dokončno odpovedano

Kategorija: Aktualno

Fotografiranje na šoli


Obveščamo vas, da je fotografiranje na šoli zaradi nastalih razmer v letošnjem šolskem letu dokončno odpovedano. Artpro d.o.o. naproša starše, ki ste že oddali naročilnice in fotografiranje tudi plačali, da jim na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. sporočite ime in priimek naročnika, podatke otroka, za katerega je bilo naročilo izdano (ime in priimek, razred, šola) in številko transakcijskega računa, na katerega vam bo vrnjen denar.

Tjaša Pirc Pezdirc, pomočnica ravnateljice

Ljubljana, 7. 4. 2020

15. 3. 2020 - ODLOK o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih

Kategorija: Aktualno

Na podlagi 2. člena in osmega odstavka 20. člena Zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 24/05 – uradno prečiščeno besedilo, 109/08, 38/10 – ZUKN, 8/12, 21/13, 47/13 – ZDU-1G, 65/14 in 55/17) in v zvezi s 3. točko prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št. 33/06 – uradno prečiščeno besedilo) Vlada Republike Slovenije izdaja

O D L O K
o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih


1. člen
S tem odlokom se začasno prepoveduje zbiranje ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, in sicer v:
- vrtcih,
- osnovnih šolah,
- osnovnih šolah s prilagojenim programom,
- glasbenih šolah,
- zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, razen tistih, ki so ustanovljeni za delo z otroki s čustvenimi in vedenjskimi motnjami,
- srednjih šolah,
- višjih strokovnih šolah,
- domovih za učence,
- dijaških domovih, razen v primeru dijakov in študentov tujcev, ki jim je zaradi trenutnih varnostnih razmer onemogočena vrnitev v kraj stalnega bivališča, in mladoletnikov brez spremstva s statusom prosilca mednarodne zaščite oziroma s priznano mednarodno zaščito,
- organizacijah za izobraževanje odraslih,
- študentskih domovih, razen v primeru študentov, ki imajo stalno prebivališče v študentskem domu in študentskih družin ter študentov tujcev in gostujočih profesorjev, ki jim je zaradi trenutnih varnostnih razmer onemogočena vrnitev v kraj stalnega bivališča ter
- univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih.

2. člen
Prepoved iz tega odloka velja do prenehanja razlogov zanjo, kar ugotovi vlada s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

3. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka preneha veljati Odredba prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Uradni list RS, št. 19/20 in 22/20).

4. člen
Ta odlok začne veljati 16. marca 2020 ob 00.00 uri.

Št.
Ljubljana, dne 15. marca 2020
EVA 2020-3330-0014

Vlada Republike Slovenije
Janez Janša
predsednik

Okrožnica MIZŠ - Epidemija koronavirusa v Republiki Sloveniji – položaj šol in zavodov od 16. 3. 2020 dalje

Kategorija: Aktualno

 

OSNOVNIM ŠOLAM
OSNOVNIM ŠOLAM S PRILAGOJENIM PROGRAMOM
GLASBENIM ŠOLAM
ZAVODOM ZA VZGOJO IN IZOBRAŽEVANJE OTROK IN MLADOSTNIKOV S POSEBNIM POTREBAMI

Številka: 6030-1/2020/9
Datum: 13. 3. 2020

 

Zadeva:               Epidemija koronavirusa v Republiki Sloveniji – položaj šol in zavodov od 16. 3. 2020 dalje

Spoštovane ravnateljice, ravnatelji,

zaradi razglasitve epidemije izbruha koronavirusa v Republiki Sloveniji, ki predstavlja za državo izjemno težko situacijo, smo pripravili dodatna navodila za ravnanje ob tem ukrepu.

  1. Zaprtje šol od 16. 3. 2020 dalje

Vse šole bodo od 16. marca 2020 do predvidoma vključno 27. marca 2020 zaprte.

V Uradnem listu RS št. 19/20 z dne 12. 3. 2020 je bila objavljena Odredba o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. Naknadno (najverjetneje že danes, 13.3.2020) bo objavljena še dopolnitev omenjene odredbe, ki se bo začela uporabljati 16. marca 2020 in bo predvidoma poleg včerajšnje odredbe vsebovala dopolnilno dikcijo:

»…Prepoved zbiranja iz prejšnjega odstavka ne velja v primeru organizacije nujnega varstva otrok staršev, ki morajo opravljati delovno obveznost na delovnem mestu v sektorjih kritične infrastrukture ali na področju nacionalne varnosti, do vključno 5. razreda osnovne šole, vendar ne v skupini, ki je večja od šest otrok, in sicer na podlagi odločitve pristojnega poveljnika Civilne zaščite po posvetovanju z županom…«

Po predvideni novi odredbi prepoved zbiranja ne velja v primerih potrebe po nujnem varstvu otrok.

Nujno varstvo otrok bo organizirano le za učence od 1. do vključno 5. razreda, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker bodo dolžni še naprej opravljati svoje delo. Organizacija nujnega varstva se dogovori izključno na nivoju posamezne občine, z županom, poveljnikom Civilne zaščite in ravnateljem šole.

Nujno varstvo učencev se izkazuje s pisno izjavo delodajalca pri kateremu so starši zaposleni (pridobi starš), da opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Takšno delo opravljajo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva. Do 19.3. 2020 je lahko to določilo v izjemnih primerih tudi opuščeno, saj si morajo starši pisne izjave šele pridobiti, postopek pa lahko traja kakšen dan. Ravnatelj tako na podlagi ustne izjave ali poznavanja prosilca varstvo otroku odobri brez dokazila. Po 19.3.2020 se ta možnost izkazovanja potrebe prekine in jo nadomesti pisna izjava.  

Za nujno varstvo učencev ne veljajo Zakon o osnovni šoli in ostali predpisi, ki urejajo dejavnost osnovnošolskega izobraževanja, saj gre za okoliščine višje sile. Zagotovljeni morajo biti prostori in oprema, ki zagotavljajo varnost učencev, varstvo pa lahko izvajajo strokovni delavci in v skrajnem primeru tudi drugi delavci, za katere to delo odredi ravnatelj šole.

Če pride do takšne situacije pri starših, ki imajo otroka vključenega v šolo s prilagojenim programom ali v zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, o tem obvestite pristojnega poveljnika Civilne zaščite in ministrstvo.

Edini pogoj, da se lahko učenec vključi v nujno varstvo je, da je zdrav in da ne kaže znakov bolezni.

Priporočamo, da delavci šole učence sprejemajo pred šolo. Učencem se ob prihodu izmeri temperatura, v primeru, da kažejo znake bolezni, je potrebno zagotoviti izolacijo in takoj organizirati prihod staršev. V primeru vidnih znakov okužbe se izmeri temperatura tudi staršem.

  1. Položaj zaposlenih v šolah

Za zaposlene, za katere z zaprtjem šole preneha potreba po opravljanju dela, ima ravnatelj na voljo različne ukrepe, ki so pojasnjeni v okrožnici št. 6030-1/2020/8 z dne 12. 3. 2020.

Delavci, katerih narava dela to omogoča, lahko po odredbi ravnatelja opravljajo delo na domu. Podrobnejša navodila o tem najdete prav tako v zgoraj navedeni okrožnici. Pomembno pri tej obliki je, da delavec vodi evidenco opravljenih ur oz. po dogovoru z delodajalcem sporoča le podatke o številu ur, če so drugačni od osmih ur.

Za nujno vzdrževanje objekta in prostorov šole ter zagotovitev potrebnih osnovnih organizacijskih ukrepov ravnatelj določi krizno skupino. Člani krizne skupine prihajajo na delo in opravljajo nujne naloge, ki so vezane na delovne naloge posameznika, kot tudi vse naloge, ki jih odredi ravnatelj. V skladu z navodili NIJZ zaposleni, ki bodo ostali na delu, uporabljajo vso zaščitno opremo (maske, razkužila, …).

  1. Naloge ravnatelja

Prosimo vas, da od staršev pridobite podatke o številu učencev, ki bodo nujno potrebovali varstvo. Na podlagi dejanskih potreb se boste v občini (lokalni skupnosti) dogovorili o šoli, ki bo zagotovila nujno varstvo učencev.

Ravnatelj v nastalih razmerah sodeluje z županom in poveljnikom Civilne zaščite na območju občine in skupaj poskrbijo za organizacijo nujnega varstva.

Ravnatelj v času od 13. 3. 2020 do 15. 3. 2020 zaposlenim, ki so v času izvajanja ukrepa zdravi in se lahko prosto gibljejo, za izvajanje delovnih obveznosti odredi ukrepe za izvajanje delovne obveznosti v skladu z okrožnico št. 6030-1/2020/8 z dne 12. 3. 2020.

Odreditev je lahko glede na razmere ustna, po sms sporočilu ali po e-pošti in se kasneje, do 19. 3. 2020, določi tudi v pisni obliki. V pisni obliki se bo kasneje določila tudi višina nadomestila plače delavcem.

Zavedamo se, da v tem trenutku še nismo uspeli odgovoriti na vsa vprašanja, ki se vam pojavljajo, zato bomo v naslednjih dneh navodila za področje dela našega direktorata sproti dopolnjevali in prilagajali razmeram, ki se naglo spreminjajo.

Lep pozdrav,

    

       Anton Baloh

             generalni direktor

   Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo

Nujno varstvo otrok

Kategorija: Aktualno

Zadeva: Nujno varstvo otrok

Spoštovani starši!

Za otroke, katerih oba starša opravljata delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah (zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski, policiji ...), bo organizirano nujno varstvo otrok.

Nujno varstvo učencev se izkazuje s pisno izjavo delodajalca, pri katerem so starši zaposleni (izjavo pridobita starša). Edini pogoj, da se lahko učenec vključi v nujno varstvo je, da je zdrav, in da ne kaže znakov bolezni.

Če starši izpolnjujete pogoje, lahko svojega otroka prijavite na e naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in sicer vsaj 24 ur pred potrebo po varstvu. Prijavi priložite izjavo oz. potrdilo, ki izkazuje upravičenost. Prosimo, da poleg datuma navedete tudi čas prihoda in odhoda vašega otroka. O kraju varstva se bomo dogovorili.

mag. Verica Šenica Pavletič, ravnateljica