20. 11. 2020 - TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Kategorija: Aktualno

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK letos praznuje že deseto obletnico. Dan, s katerim vsak tretji petek v novembru osvetlimo pomembno navado za krepitev zdravja bomo obeležili tudi letos, v petek 20.11.2020. Glede na razmere se zajtrk iz šolske kuhinje seli tja, kjer bi ta navada morala vzkliti - na družinske mize.

Poseben pomen ta dan posvečamo tudi lokalni oskrbi. Naša dežala nas z geografsko pestrostjo bogati tudi kulinarično. Z uživanjem pridelkov domačih pridelovalcev podpiramo delovna mesta in razvoj družinskih kmetij. Hrana, ki ima najbližjo pot od polja do uporabnika pa je tudi bogata z biorazpoložljivimi snovmi.

Na ta praznilni dan na mize postavimo kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Živila ponazarjajo tudi veliko simbolike. Pred nami so časi, ko se morda ne cedita med in mleko, a naj spomnimo, da se ravno zarečenega kruha največ poje. Nekoč se bomo tudi tega obdobja spominjali kot časa, ki smo ga največ lahko posvetili sebi in svojim dragim. Z le enim jabolkom na dan pa odženemo tudi zdravnika stran.

OŠ Savsko naselje vam vošči dober tek ter lep praznični dan.

https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/

 

E-učilnica TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Zadetkov: 170