GREMO PEŠ S KOKOŠKO ROZI (19.–23. aprila 2021)

Kategorija: Aktualno

GREMO PEŠ S KOKOŠKO ROZI (19.–23. aprila 2021)


Na naši šoli bomo v sklopu projekta Trajnostne mobilnosti v tednu od 19.–23. aprila 2021 izvedli aktivnost »Gremo peš s kokoško Rozi«.  V projektu sodelujejo učenci od 1. do 5. razreda. Cilj projekta, v katerem sodelujejo številne osnovne šole iz vse Slovenije, je vplivati na spreminjanje potovalnih navad učencev v smeri trajnostne mobilnosti ter tako zmanjšati motorizirani promet v okolici šol, manj obremenjevati okolje, spodbujati gibanje otrok in hkrati krepiti njihovo zdravje.

Učence bomo v tem tednu spodbujali, da v šolo pridejo peš oziroma izberejo drug način trajnostne mobilnosti (kolo, skiro, javni potniški promet, odgovorna uporaba avtomobila). Če otrok stanuje predaleč, da bi v šolo prišel peš, s skirojem, s kolesom … lahko starši avtomobil pustite malo dlje od šole in otrok prehodi vsaj del poti (100 - 200 m).

Namen je, da bodo tovrstni način mobilnosti uporabili čim večkrat še kasneje.

Ob tem vas tudi starše vabimo, da se nam morebiti pridružite in glede na dane možnosti tudi vi v teh dneh čim večkrat uporabite okolju prijazen način odhoda na delovno mesto. 

Ana Tekavčič Primon, mentorica prometne vzgoje

Zadetkov: 38