OBVESTILO ZA STARŠE UČENCEV 7., 8. IN 9. RAZREDA - SAMOTESTIRANJE

Kategorija: Info: Koronavirus

Spoštovani starši,

z Ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo testi za samotestiranje učencev na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021. V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje, bodo lekarne teste brez posebnih potrdil izdajale staršem ali zakonitim zastopnikom s Kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja brez dodatnih dokazil, če so rojeni od 1. 1. 2001 do 31. 12. 2010
Učencu trenutno pripada 5 pet hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih učenec, oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja. Teste se bo lahko prevzemalo v katerikoli lekarni enkrat mesečno in sicer po pet testov za vsak mesec. NIJZ priporoča, da učenci oziroma dijaki samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku. Rezultati testiranja veljajo tudi za vstop v glasbene šole.

Več informacij o samotestiranju je na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/samotestiranje.

S prijaznimi pozdravi,
Mag. Verica Šenica Pavletič

4. 3. 2021 - Obvestilo o uporabi mask

Kategorija: Info: Koronavirus

Spoštovani učenci in starši!

Obveščamo vas, da je glede na zadnjo okrožnico MIZŠ po novem uporaba zaščitnih mask za učence/učenke od 6. razreda osnovne šole oz. od dopolnjenega dvanajstega leta dalje v vseh razredih obvezna.

Prosimo, da sprejmete izvajanje ukrepa na šoli z razumevanjem.

Ljubljana, 4. 3. 2021                      mag. Verica Šenica Pavletič